Getuigenissen van onze distributeurs

Frédéric Olive, Distrex

Frédéric heeft het certificaat van hoger technicus op zak en heeft dit  gekoppeld aan een commercieel operationele opleiding. Ondertussen heeft hij meer dan 7 jaar in de grootdistributie gewerkt voordat hij in de pakketbezorging aan de slag ging.

In 2007 behaalde hij zijn transportvergunning en richtte onmiddellijk zijn eigen bedrijf op. Hij trad eerst in dienst bij Adrexo Colis bij de oprichting ervan in 2008, en vervolgens bij Colis Privé in 2012 als onderaannemer.

Hij is erg gehecht aan het bedrijf en is nog steeds een van onze trouwe partners. Veel van de medewerkers die de gelegenheid hebben gehad om hem te vergezellen tijdens zijn leveringsroutes, kunnen getuigen van zijn dynamiek en zijn dagelijkse inzet en investeringen.

Colis Privé: Hoe zou je jouw samenwerking met Colis Privé kwalificeren?

Frédéric Olive : Mijn samenwerking met Colis Privé is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect.
Een samenwerking tussen het agentschap en mij, onder andere dankzij de volgende personen:
– De Transport Manager die de routes beheert en optimaal ontwikkelt en verantwoordelijk is voor de facturatie.
– De HUB Supervisor en zijn team bij de laadkades.
– De Transport Coördinator die de kwaliteit van de leveringen moet waarborgen.

Dankzij dit respect binnen de teams en tussen de verschillende gesprekspartners en de juiste toepassing van de procedures kon deze relatie stand houden. Procedures, die volgens mij, wanneer ze correct worden toegepast, zoals Colis Privé het ook voorschrijft, de kwaliteit van de dienstverlening waarborgen. Een kwaliteit van de dienstverlening die de onderaannemers, de onderneming en de begunstigde klanten alleen maar ten goede komt.

CP : Wat zijn de kwaliteiten die vereist zijn voor een bezorger?

FO : Om in deze business succesvol te zijn, moet je goed georganiseerd zijn en mathodologisch te werk kunnen gaan. De procedures die door Colis Privé vereist worden zijn, als ze strikt toegepast worden, garantie voor een vlotte verloop van zaken. Je moet ook over goede intermenselijke vaardigheden beschikken om te leveren, zodat de eindklant een aangename ervaring heeft. Vergeet niet dat wij het imago van het merk vertegenwoordigen bij de verschillende klanten: zowel de e-retailers die ons hun pakjes toevertrouwen als de particulieren. Tenslotte wil ik nog toevoegen dat je een goede chauffeur moet zijn en je aan de verkeersregels moet houden. Dit klinkt misschien een beetje cliché, maar in de hitte van de dag kan dit soms nogal eens vergeten worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

CP : Wat is jouw visie op de toekomst van de bezorging met Colis Privé ?

FO : Naar mijn mening heeft Colis Privé een bloeiende toekomst. De onderneming zal de sterke ontwikkeling van haar activiteit in verband met die van de e-commerce voortzetten. Een jaarlijkse verhoging van het aantal te verwerken pakketten zal het mogelijk maken de bezorgsectoren beter te structureren. Dit zal dan weer de kwaliteit van de dienstverlening en de productiviteit ten goede komen. Ik geloof ook dat de toekomst van Colis Privé in de ecologie ligt dankzij een koolstofvrije levering. Zelf heb ik net deze stap genomen door een Kangoo ZE te gebruiken om mijn routes te verzekeren. Ik zou hierbij willen wijzen op het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van mijn klanten voor mijn voertuig en wil zeker getuigen van de betrouwbaarheid van dit type motorisering. Kortom, de toekomst met Colis Privé is: propere, vriendelijke leveringen, meer pakketten, meer kwaliteit en een hogere productiviteit.

Jean-Vincent Bauwens, Airbornes

Jean-Vincent, dynamisch en gepassioneerd, is een hands-on man die al 20 jaar werkzaam is in de distributiesector. Zoveel jaren ervaring in verschillende domeinen die hem dit beroep hebben doen ontdekken en hem ervan hebben laten houden: thuiswinkelen, levering van onderdelen voor voertuigen, enz. Bezorging is als een tweede natuur voor hem.

Altijd op zoek naar nieuwigheden en uitdagingen, richtte hij begin 2015 zijn bedrijf Airbornes op en koos hij eind van datzelfde jaar Colis Privé om te starten. Hij heeft nu ongeveer 15 bezorgers in dienst, en die zijn allemaal uitgerust met elektrische voertuigen.

Colis Privé : Hoe zou je jouw samenwerking met Colis Privé omschrijven?

Jean-Vincent Bauwens : Ik zou deze samenwerking omschrijven als fascinerend, verrijkend en vol verrassingen. Er valt nog zoveel te bouwen en te optimaliseren in de wereld van de bezorging, wat het een veelbelovende en zeer aantrekkelijke sector maakt. Dankzij onze samenwerking met Colis Privé hebben we de mogelijkheid om met verschillende soorten klanten te werken (particulieren, professionals, detailhandelaars, enz.). Wij leveren ook een breed scala aan producten gaande van bloemen en kleding tot basisbenodigdheden voor het dagelijks leven, … Met Colis Privé, voelen we ons echt nuttig.

CP : Wat zijn de vereiste kwaliteiten voor een chauffeur?

JVB : Je moet absoluut gevoel voor service en contact hebben. Wij leveren hoofdzakelijk rechtstreeks aan de bestemmeling, vandaar de noodzaak van goede sociale vaardigheden. De relatie met klanten vereist hoffelijkheid, vriendelijkheid en behulpzaamheid. Tenslotte wil ik er nog aan toevoegen dat je van rijden moet houden, natuurlijk, maar niet alleen…. Je moet het ook leuk vinden om buiten te werken in weer en wind!

CP : Wat is jouw visie op de toekomst van de bezorging samen met Colis Privé?

JVB : Met Colis Privé hebben we nog heel wat te ontdekken, zoals nieuwe innoverende diensten om onze klanten nog beter te ondersteunen. Ik heb de indruk dat Colis Privé, als wendbaar bedrijf, altijd wel een stap vooruit is. Ze blijven ons verrassen.
In de vijf jaar dat ik met hen werk, is er al veel geëvolueerd. Hun visie is toekomstgericht, dat is duidelijk. De wereld is in beweging en hun teams hebben dat begrepen. Er is ook hun sterke wens om “schonere” en intelligentere leveringsalternatieven aan te bieden. Anders leveren, met meer kwaliteit en meer respect voor het milieu. Deze visie ligt in de lijn van die van mijn bedrijf, wat de samenwerking zeker makkelijker maakt.

Word service partner!

Colis Privé is steeds op zoek naar leveringspartners in heel België en Luxemburg om de best mogelijke dienst te bieden.
Wil je graag met ons aan het werk, neem dan hier contact op met ons.

Wil je meer weten over samenwerken met Colis Privé?

Laat het ons weten

Word onze partner als onafhankelijke distributeur!

Colis Privé is op zoek naar distributeurs in heel Nederland. Interesse? Vul onderstaand formulier in. Onze teams zullen zo spoedig mogelijk contact met jou opnemen.

Spontaan solliciteren

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Bekijk onze vacatures en vul je profiel aan

Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in

Ce site utilise des cookies et vous donne le contrôle sur ce que vous souhaitez activer